PDA

View Full Version : Мирена

*Viktoria*
16-02-2007, 15:53
Девушки, подскажте пожалуйста, кто-то пользовался гормональнй спиралью "мирена"? Мне врач посоветовал. На 5 лет, побочные эффекты сведены к нулю. Обычные ОК сложно для моего организма подобрать... И, если кто знает, есть ли здесь что-то наподобие "логеста"?

emmi
16-02-2007, 16:05
Viktoria,
Вот скопировала из "terveysportti":
Mirena

Varoitukset

Konsultoitava erikoislääkäriä tai harkittava ehkäisimen poistoa, jos ilmenee migreeniä, voimakasta päänsärkyä, keltaisuutta tai voimakasta verenpaineen nousua, tai jos hormonaalisen syövän epäily, pahanlaatuinen verisairaus tai leukemia, aivohalvaus, sydäninfarkti, tai tromboflebiitti. Retinatromboosin oireet ks. tarkemmin PF. Diabeetikoiden sokeritasapainoa seurattava. Epäsäännölliset vuodot saattavat peittää syövän oireita, ks. tarkemmin PF. Varotoimet asettamisen ja poistamisen yhteydessä ks. PF.

Oligo- tai amenorrea kehittyy noin 20 %:lle fertiili-ikäisistä käyttäjistä. Jos vuotoa ei tule 6 viikon kuluessa edellisen alkamisesta, suljettava pois raskauden mahdollisuus ja varmistettava ehkäisimen paikoillaanolo. Vuodon väheneminen tai lakkaaminen tarkemmin ks. PF.

Tulehdusriski suurimmillaan ensimmäisen kk:n aikana, ks. tarkemmin PF. Ehkäisin voi luisua pois kohdusta potilaan huomaamatta, ks. tarkemmin PF.

Haittavaikutukset

Kuukautismuutoksia ja puhkeamattomia munarakkuloita esiintyy yli 10 %:lla. Vuodot muuttuvat kaikilla käyttäjillä (tihentymistä, pitkittymistä, tulevat runsaammiksi, tiputtelua, tulevat harvoin tai jäävät pois), ks. tarkemmin PF.

Muita yleisiä (yli 1 %): Turvotukset (perifeeriset tai vatsan alueella esiintyvät), painon nousu, depressiivisyys, hermostuneisuus, mielialavaihtelut, päänsärky, akne, vatsakipu, alavatsakipu, pahoinvointi ja selkäkipu.

Harvinaiset haittavaikutukset ks. PF.
#
Побочные эффекты всегда есть у гормональных контрацептивов, или могут быть, "сведены к нулю" - это неправда.
Личного опыта нет,( в смысле на себе), на пациентах - есть, но небольшой, все индивидуально, то , что поdходит кому-то , может не подойти Вам.

*Viktoria*
16-02-2007, 16:07
Спасибо! Правда, аннотация у меня есть. Хотелось услышать про личный опыт.

-WildAngel-
16-02-2007, 16:31
Девушки, подскажте пожалуйста, кто-то пользовался гормональнй спиралью "мирена"? Мне врач посоветовал. На 5 лет, побочные эффекты сведены к нулю. Обычные ОК сложно для моего организма подобрать... И, если кто знает, есть ли здесь что-то наподобие "логеста"?

У меня стояла гормональная спираль Мирена 2 года. Побочные эффекты еще какие были,например бессонница,резкая смена настроения,нервозность,отсутствие желания заниматся сексом,вобщем у меня был полный букет етих еффектов. Появились они не сразу, а где то через месяц-полтора. В семье страдали и муж и ребенок и я сама. Ето конечно проходит через 2 месяца(так было у меня),главное выдержать. Я уже заказала было время к врачу чтоб избавится от нее...но пеередумала и в скором времени все наладилось и я стала "полноценным" человеком.