Vaalipäivän pullakahvilla maistuu bostonkakku, jonka pinta on voikreemin paistumisen jälkeen lähes toffeisen rapea. Kahvikuorrutus viimeistelee makunautinnon.
Kahvikehräboston
12 annosta
valmistusaika: 40 min + kypsennys 30 min
150 g voita
6 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa
¾ dl kylmää maitoa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
Täyte
125 g pehmeää voita
3 rkl pikakahvijauhetta
1¾ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Voiteluun
1 kananmuna
Kahvikuorrutus
2 rkl vettä
1 rkl pikakahvijauhetta
1½ dl tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin.
Nypi voi ja jauhot kulhossa. Liuota hiiva kylmään maitoon ja lisää se jauhoseokseen. Vatkaa munat ja sokeri keske- nään ja sekoita ne taikinaan.
Valmista täyte. Vatkaa voi ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella sileäksi ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25x45 cm). Levitä täyte levylle ja kääri taikina tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 14 palaan. Laita 10 pullapalaa vuokaan reunoille ja 4 keskelle.
Kohota bostonia leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Voitele bostonin pinta munalla.
Paista bostonia uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.
Sekoita vesi ja pikakahvijauhe kulhossa. Lisää tomusokeri kierrevatkaimella sekoittaen. Valuta kahvikuorrutus jäähtyneen bostonin pinnalle.
Resepti: Minna Rautio-Pakaste / Glorian Ruoka & Viin