Vaalipäivänä maistuu kahvinmakuinen, pinnasta lähes toffeisen rapea pulla

Pullakahvilla maistuu kahvinmakuinen bostonkakku.

Pikakahvista ja tomusokerista valmistuu herkullinen kuorrutus.

Vaalipäivän pullakahvilla maistuu bostonkakku, jonka pinta on voikreemin paistumisen jälkeen lähes toffeisen rapea. Kahvikuorrutus viimeistelee makunautinnon.

Kahvikehräboston

12 annosta

valmistusaika: 40 min + kypsennys 30 min

150 g voita

6 dl vehnäjauhoja

25 g hiivaa

¾ dl kylmää maitoa

2 kananmunaa

2 rkl sokeria

Täyte

125 g pehmeää voita

3 rkl pikakahvijauhetta

1¾ dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Voiteluun

1 kananmuna

Kahvikuorrutus

2 rkl vettä

1 rkl pikakahvijauhetta

1½ dl tomusokeria

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin.

  2. Nypi voi ja jauhot kulhossa. Liuota hiiva kylmään maitoon ja lisää se jauhoseokseen. Vatkaa munat ja sokeri keske- nään ja sekoita ne taikinaan.

  3. Valmista täyte. Vatkaa voi ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella sileäksi ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri.

  4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25x45 cm). Levitä täyte levylle ja kääri taikina tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 14 palaan. Laita 10 pullapalaa vuokaan reunoille ja 4 keskelle.

  5. Kohota bostonia leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Voitele bostonin pinta munalla.

  6. Paista bostonia uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.

  7. Sekoita vesi ja pikakahvijauhe kulhossa. Lisää tomusokeri kierrevatkaimella sekoittaen. Valuta kahvikuorrutus jäähtyneen bostonin pinnalle.

Resepti: Minna Rautio-Pakaste / Glorian Ruoka & Viin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat